Unapređenje odnosa

Transcendentalna Meditacija doprinosi uspešnijim i ispunjenijim odnosima i povećava sposobnost pozitivnog davanja.

Svi uspešni odnosi zasnivaju se na davanju. Ali, možemo dati samo ono što imamo. Često, na kraju napornog dana rezerve enrgije su iscrpljene i ništa nije preostalo za prijatelje i porodicu. To neizbežno šteti odnosima.

Transcendentalna Meditacija smanjuje stres i napetost, glavnu prepreku dobroj komunikaciji i razvija zreliju i tolerantniju ličnost. Takođe, naučna istraživanja su otkrila da TM razvija širu, obuhvatniju svesnost, veću sreću i profinjuje osećanja i emocije. Sve ovo za rezultat ima pozitivniju i topliju ličnost, sposobnu za uživanje u odnosima ispunjenim smislom i bogatijem ličnom životu.

Anxiety, Stress and Coping: An International Journal 1993 6:245–262

Unapredite poslovne i lične odnose

Studija o rukovodiocima i radnicima u industriji motornih vozila ustanovila je da su nakon tri meseca redovnog praktikovanja programa Transcendentalne Meditacije zaposleni ispoljili poboljšanje u poslu i u ličnim odnosima, u poređenju sa kontrolnim ispitanicima sa istog radnog mesta.

Prvo se pobrinite za sebe

Nekoliko minuta svakodnevne brige o sebi praktikovanjem Transcendentalne Meditacije, povećava naš kapacitet da odgovorimo na potrebe porodice, prijatelja i kolega.
Jednostavnim postupkom, koji omogućava umu da se spusti na mirnije nivoe i doživi stanje odmorne budnosti u kojem se telo duboko odmara dok je um potpuno budan, prirodno se razlažu duboko ukorenjeni stres i umor.
Ovo jedinstveno stanje proizvodi visoke nivoe koherencije ili sređenosti u funkcionisanju mozga, što za posledicu ima doživljaj povećane mirnoće, sklada, mentalne jasnoće i sposobnosti da sagledamo stvari kakve jesu. Dodavanjem umirujućeg iskustva tehnike Transcendentalne Meditacije našem svakodnevnom životu, raste unutrašnji mir. Praktikanti govore o manje stresa i pritiska kod kuće i na poslu, kao rezultat smirenog uma.
Iz iskustva znamo da nam se otvoreniji i pozitivniji stav prema drugima uzvraća njihovim otvorenijim i pozitivnijim stavom prema nama. Na taj se način unutrašnji razvoj, koji je posledica Transcendentalne Meditacije, ogleda u dragocenijim odnosima svake vrste – poslovnim, porodičnim i društvenim.
Dobrobiti Transcendentalne Meditacije za pojedinca imaju takođe i važne društvene implikacije. Osobe manje izložene pritisku stresa, koriste veći stvaralački potencijal i prirodno daju pozitivniji doprinos društvu.

TM poboljšava odnose
(1 min) Supermodel Racquel Zimmerman

Preduzmite
prvi korak...

Pronađite svoj najbliži centar

Pronađite sada

 

Francisko M Valle
Chef de Cousine

"Tehnika Transcedentalne Meditacije iz mene je izvuka ono najbolje, povezala me je sa univerzalnim kvalitetima kao što su skromnost, smirenost, strpljenje, plemenitost, blaženstvo, kao i osećaj bezgranične ljubavi. Ovom tehnikom sam uspeo spoznati sebe i počeo živeti svoj pun potencijal. Prirodu, ljude i sva bića počeo sam doživljavati i posmatrati drugačije, nekako bolje i lepše, očima punim razumevanja i saosećanja. Uz redovitost u meditaciji doživeo sam ispunjenost i uravnoteženost tela i duha i stabilizaciju svih dobrobiti koje tehnika TM donosi. Svakog puta kada završim transcendiranje osećam se lako, srećno i sa zadovoljstvom obavljam predstojeće aktivnosti."