Transcendentalna Meditacija smanjuje stres na prirodan način

Stres je životna činjenica – ali nema potrebe da bude tako.

Svako je svestan negativnih posledica stresa. Smanjuje efikasnost, oštećuje odnose i izaziva fizičku istrošenost. Ukratko, lišava nas uživanja u životu. Osim toga, ima tendenciju da se nakuplja tokom života. Čak ni dobro spavanje noću, ni produženi godišnji odmor ne omogućuju nam da se potpuno oporavimo.

Hormones and Behavior 1978 10(1):54-60

Razvoj uravnotežene percepcije

Možda postoje, a možda i ne postoje stvari koje možemo da uradimo da bismo reorganizovali naše živote s vanjskog aspekta, u cilju smanjenja stresa. Ali bilo da je to moguće ili da nije, Transcendentalna Meditacija iznutra, fiziološki eliminiše posledice stresa. Kada je redovno upražnjavamo, rezultat je uravnoteženiji pogled na stvari, više energije, veća motivacija i produbljena percepcija svega što opažamo.

I sposobnost da se izborimo sa stresnim situacijama

Budući da je svaki pojedinac drugačiji, uravnotežujući efekti Transcendentalne Meditacije mogu doneti različite dobrobiti različitim ljudima, kao što su na primer, ređe glavobolje, poboljšano spavanje, povećana energija ili bolji odnosi. Međutim, dobrobit koja je zajednička većini ljudi, jeste da se svi bolje nosimo sa stresnim situacijama i lakše ih prevladamo, nakon što naučimo Transcendentalnu Meditaciju.

Kako TM smanjuje stres (6 min.)
Dr Oz, kardio-hirurg

Istraživnje stresa

Pročitajte šta kažu lekari, naučnici i istraživači o tome kako Transcendentalna Meditacija povećava mentalno blagostanje, zdravlje i dugovečnost, i smanjuje nezdravo ponašanje.

Transcendentalna Meditacija, stres i mozak

Transcendentalna Meditatija, stres i srce

Preduzmite
prvi korak...

Pronađite svoj najbliži centar

Pronađite sada

 

Daliborka Janić

Daliborka Janić
diplomirani psiholog

"Istraživanja pokazuju da tehnika Transcendentalne Meditacije sistematski razvija ličnost u smeru sve većeg psihološkog zdravlja i samoostvarenja – veće zrelosti, celovitosti i integracije, i danas predstavlja najdelotvorniju relaksacionu tehniku za prevenciju i redukciju stresa.
Efekti su vidljivi već nakon nekoliko nedelja i povećavaju se sa dužinom praktikovanja."

Dr Donovan Leitch, Poet and Songwriter

Dr Hans Selie
Naučnik koji je otkrio stres
i najveći istraživač stresa u 20-om veku

"Tehnika Transcendentalne Meditacije proizvodi efekte u fiziologiji osobe koja meditira dijametralno suprotne onima koji su karakteristični za sindrom stresa"
Dr Hans Selie, i sam poštovaoc tehnike TM, zbog njenih izvanrednih psiho-relaksacionih dobrobiti, zajedno je sa Mahariši Maheš Jogijem dao doprinos njenom daljnjem teoretskom i eksperimentalnom istraživanju