Kako deluje Transcendentalna Meditacija?

Od trenutka kad se probudimo, do trenutka kad zaspimo, um je neprestano aktivan.

Transcendentalna Meditacija omogućava umu da iskusi mirnije nivoe svoje aktivnosti i da na kraju transcendira, odnosno da zađe s one strane najtananijih impulsa misli, da doživi čistu svesnost, izvor misli – polje neograničene kreativnosti i inteligencije. Um je duboko opušten, a ipak sasvim budan, i postigavši ovaj dubok nivo odmornosti i um i telo su osveženi i obnovljeni.

Dillbeck MC,Orme-Johnson DW. Physiological differences between TM and rest.American Psychologist 1987 Sept;42:879-881

Doživite duboku opuštenost

Naučna istraživanja pokazuju da Transcendentalna Meditacija uzrokuje značajno povećanje otpora kože, u poređenju sa odmaranjem zatvorenih očiju,što ukazuje na duboku opuštenost. Pokazatelji dubokog odmora i relaksacije su takođe i smanjena stopa respiracije, kao I smanjeni nivoi laktata.

Poboljšajte vaše zdravlje i sposobnost za isceljivanje

Transcendentalna Meditacija oživljava unutrašnju inteligenciju tela, podržavajući njegovu prirođenu sposobnost da se isceli. Dozvoljavajući umu i telu da dopru do izvora inteligencije prirode duboko u sebi, Transcendentalna Meditacija može dovesti do izrazitog poboljšanja svakog aspekta života: uma, tela, ponašanja i društva.

Meditacija, pravilno shvaćena (1 min)
Dr John Hagelin, Kvantni fizičar

Preduzmite
prvi korak...

Pronađite svoj najbliži centar

Pronađite sada

 

Fred Travis, PhD

Dr Fred Travis
Centar za mozak, svest i spoznaju, Ajova, SAD

"U roku od dva ili tri meseca praktikovanja TM-a, počinjemo zapažati visoke nivoe integracije povezanosti čeonog režnja mozga. Zanimljivo, ta integracija ne nestaje nakon meditiranja – to uređeno funkcionisanje mozga sve više je prisutno u svakodnevnoj aktivnosti."

Tijana, 18 godina

"Meditiram već 8 meseci i sjajno se osećam! Mnogo toga se u mom životu promenilo. Postala sam zadovoljnija, veselija, pozitivnija. Izvesne zdravstene tegobe, posebno problemi sa stomakom, nestali su skoro u potpunosti. Moja koncentracija je bolja i sada brže učim. Moje ocene i školski uspeh su se znatno popravili!"