Svest i kreativnost
(4 min)
Dejvid Linč, Filmski reditelj

Svest i kreativnost

"Tehnika Transcendentalne Meditacije je jednostavan, lak način da uronite u sebe, da doživite okean čiste svesti, čiste kreativnosti, čistog znanja.
To je jedinstveno iskustvo ali i veoma poznato – to je vaše sopstveno Ja."

Dejvid Linč,filmski reditelj i predsednik Fondacije Dejvid Linč za Obrazovanje Utemeljeno na Svesnosti i Svetski Mir

Povećajte inteligenciju i kreativnost

Samim činom rođenja, naš mozak na svet nije došao potpuno razvijen. Prirodnim procesom sazrevanja i iskustva, mozak se stvara svakog trenutka iznova i iznova, i tako podržava naše celokupno razmišljanje, odlučivanje i ponašanje. Neprekidno stvaranje našeg mozga je dinamičan proces.

Doživljaj odmorne budnosti tokom Transcendentalne Meditacije stvara optimalne uslove za potpun razvoj naših potencijala, za maksimum inteligencije i kreativnosti - na sasvim lak način, a istovremeno se sprečavaju štetni uticaji stresa na mozak.

The Journal of Creative Behaviour
1979 13:169–180

Delovanje Transcendentalne Meditacije

Osobe koje su naučile Transcendentalnu Meditaciju, pokazuju povećanu kreativnost u poređenju sa kontrolnim ispitanicima, mereno višim nivoom slikovne originalnosti izmerene pet meseci nakon početka praktikovanja. Takođe, pokazale su i porast kreativnosti meren višim nivoima slikovne fleksibilnosti i lakoće verbalnog izražavanja (nije prikazano grafikonom).

video: Fred Travis

Kada mozak transcendira (6 min)
Dr Fred Travis, Direktor, Center for Brain, Consciousness and Cognition

Preduzmite
prvi korak...

Pronađite svoj najbliži centar

Pronađite sada

 

"U toku TM teške stvari dobijaju blage obrise, kao na mesečini. Čudesno je kako u tih dvadeset minuta može da stane čitav svet. Možda i više. Sve se zaustavlja i smanjuje. Posle izranjaš pun svetlosti, energije, kao ponovo rođen. Nazovimo to metamorfozom kroz koju na vrhovima prstiju prilaziš bliže sopstvu. Spoljašnji svet ostaje samo omotač koji skidaš sa sebe, sa svim teretima, napetostima, stanjima jauka. I ta tišina koja nastaje unutra, u biću, usred meditacije, znaš da je to ona koju toliki traže. Središte.Celovitost. Mir."

Marija Šimoković, pesnikinja

Tatjana Bajalica
Operska pevačica

"Transendentalnu meditaciju praktikujem svakodnevno, poslednjih 28 godina života i uživam u mnogim blagodetima ove prakse, kao što su veći osećaj smirenosti, bolje zdravlje, veća profesionalna kreativnost i mladalački izgled. Toplo je preporučujem svima!"