Mitovi o Transcendentalnoj Meditaciji

Ne radi se o kontroli uma ili mentalnoj disciplini.

Transcendentalna Meditacija je suštinski drukčija od ostalih oblika meditiranja. To nije nadziranje uma niti mentalno disciplinovanje; nije koncentracija ni istočnjačka filozofija. Ne pokušava da održava pažnju. Ne morate kontrolisati disanje niti mišiće. Čak ne morate ni pokušavati da se opustite. Vi učite tehniku koja olakšava potpuno prirodan proces – sposobnost ugrađenu u prirodu uma. To se zove transcendiranje.

Lako je upražnjavati je i uživati

Transcendentalna Meditacija ne zahteva nikakav intelektualni napor. Svako je može praktikovati – čak i deca. Kada meditirate, sedite udobno zatvorenih očiju, u tišini, bez potrebe da zauzimate bilo kakav neudoban položaj. Sve što je potrebno da znate, biće vam objašnjeno tokom kursa.

Bez sukoba interesa

Transcendentanal Meditacija je jednostavna tehnika koja pomaže opuštanje, oslobađa stres i pruža fizičku i mentalnu energiju. Vežbanje se ne suprotstavlja bilo kojem postojećem uverenju, religijskom ili ma kojem drugom. Tehnika je naročito prikladna za zaposleni, moderni, zapadnjački način života. Zapravo, što smo zaposleniji, to je važnije da odvojimo vreme da se čestito odmorimo.

Video: TM enhances brain's executive functioning

TM poboljšava izvršne funkcije mozga (8 min)
Dr Alarik Arenander, Center for brain, consciousness and cognition

Preduzmite
prvi korak...

Pronađite svoj najbliži centar

Pronađite sada

 

Geri Kaplan, doktor medicine

Geri P Kaplan
Profesor neurologije na Medicinskoj školi Univerziteta New York

" Ako imate tehniku koju praktikujete 20 minuta dva puta dnevno, tehniku koja vam omogućuje da budete dinamični dok delujete, a da ipak ne gomilate stres koji razara vaše zdravlje, onda posedujete ključ za bolje zdravlje."

Steve Collins, actor

Stiv Kolins, Glumac.  
Najpoznatiji po ulozi Komandanta Vilarda Dekera u Zvezdanim stazama

"Ono što volim kod tehnike Transcendentalne Meditacije je to što ne traži nikakve promene u vašem životu da bi delovala."